Het doel van de cursusdag is dat u na het volgen van deze dag in staat bent zelf een patroon te maken die veilig is voor zowel ú als uw omgeving.

Deelnemers ontvangen een inlogcode voor de online lesstof die ter voorbereiding op de cursus thuis bestudeerd kan worden.

Na een welkomstwoordje en een bak koffie of thee gaan we een kort stukje basis-theorie behandelen. Alleen het hoog nodige zodat we daarna praktisch bezig gaan.

Dat praktische bestaat vooral uit het goed leren instellen van de herlaad-hardware zoals die-sets en kruitmolen. Hierna maken we onze eerste eigen munitie.

Dit gedeelte doe je in groepjes van twee waarbij wapenmeester zorg draagt voor de herlaadapparatuur -en componenten.

Deze zelf gemaakte munitie gaan we gezamenlijk nameten en beoordelen.

Aansluitend verschieten we deze munitie op de 25 meterbaan zodat je meteen de bevestiging hebt dat je nu in staat bent een goeie patroon te maken. Wij hebben daar op de schietlocatie de wapens voor, maar je mag ook je eigen wapen meenemen natuurlijk.

Gedurende de hele cursusdag discussiëren we graag met elkaar over theorieën, casussen, vragen en inzichten. Van elkaar en mét elkaar leren vindt wapenmeester erg belangrijk, evenals de persoonlijke aandacht. Dit maakt dat we maximaal acht deelnemers per keer laten deelnemen.

We bieden op de cursusdag zelf het boek “veilig herladen met de wapenmeester” aan. Dit is vanzelfsprekend niet verplicht aan te schaffen. Het boek is ook via onze online winkel te bestellen. Boek kopen

Veel plezier bij de cursus!